Technisch partner in scheepvaart en industrie

NEN3140 keuring

Waarom:

Regelmatig zijn aansluitsnoeren van handgereedschappen beschadigd, zijn kapotte stekkers met tape gerepareerd of zijn snoeren uit een wartel getrokken. Om dit soort potentieel gevaarlijke beschadigingen tijdig aan het licht te brengen is een jaarlijkse keuring van belang. Daarnaast bent u als werkgever wettelijk verplicht uw personeel met periodiek gekeurd gereedschap te laten werken.

Wat we doen:

Bij een keuring inventariseren en nummeren we de gereedschappen. We controleren ze eerst visueel, waarna we met een speciaal meetinstrument het apparaat elektrisch doormeten. Zo kennen we de toestand van de aarding en de isolatie.

Nadelen:

  • Op de korte termijn kost het geld, leest u dan a.u.b. nog even verder.
  • Het is een momentopname. Een beschadiging kan na een maand optreden, waarna deze pas elf maanden later aan het licht komt.

Voordelen:

  • Op de lange termijn blijkt het toch de kosten waard.
  • Uw gereedschap heeft een langere standtijd.
  • U loopt minder risico's, zoals brand of persoonlijk letsel.
  • U heeft inzicht in uw materieel voor bijvoorbeeld een verzekeringskwestie.
  • In voorkomende gevallen bent u minder snel aansprakelijk.

Kosten:

Het keuren van gereedschappen verrichten we uitsluitend op basis van nacalculatie. Elk bedrijf is ten slotte anders. Problemen die we tegenkomen proberen we zoveel mogelijk direct op te lossen door het materieel te repareren. De praktijk wijst uit dat we in staat zijn gemiddeld per dag rond de 25 machines te keuren. Dit hangt uiteraard sterk af van de voorbereiding van de klant en de situatie binnen het bedrijf.

Kijk ook eens op onze speciale NEN3140 website http://www.gereedschapskeuring-nijmegen.nl