Technisch partner in scheepvaart en industrie

De Groene Generator

 

Een ochtend van een binnenvaartschipper

U bent binnenvaartschipper en u wilt zo veel mogelijk lading vervoeren, op een duurzame manier.

Elke ochtend als u opstaat, start u echter uw generator voor de koffie. Een dikke roetpluim kringelt omhoog. U hoopt maar dat de buren en omwonenden geen last hebben van het gebrom, want het is pas 05:00 uur…

De verse sneeuw smelt van het dek. Wel handig, die verloren warmte, denkt u een tikje sarcastisch. Vanmiddag het voordek maar weer eens boenen, anders zie je van die roetige voetstappen. Het is ook alweer tijd voor een olie- en filterwissel van de generator. Maar het lijkt of u die vorige week nog verwisselde. Misschien maar eens Googelen wat een nieuwe aggregaat kost…

 

Dat moet anders kunnen!

 

U mijmert wel eens over opstaan en direct koffiezetten, zonder na te denken over wanneer u uw elektrische energie wilt gebruiken. U verlangt naar:

minder onderhoud, slijtage en CO2-uitstoot
24/7 stroom, zonder zorgen
omwonenden die niet langer vinden dat uw sector vervuilend is.

 

U kunt uw manier van werken echter maar moeilijk doorbreken, en dat is logisch. U wilt namelijk zo snel en veel mogelijk onderweg zijn. En hoe moet het ook anders? Een alternatief kost vast een kapitaal, hoe verdient u dat terug?

 

De Groene Generator

Bij Lerta denken we na over oplossingen die de binnenvaart vooruithelpen. Daarom hebben we de Groene Generator ontwikkeld. De Groene Generator is een installatie van verschillende omvormers op een (tractie)batterij. Daarmee wekken we draaistroom op zoals uit de aggregaat. U heeft ALTIJD stroom, 24/7, zonder zorgen.

‘Maar accu’s zijn toch snel leeg?’

Nee. Een systeem kan lang draaien op een accu, maar energieverbruik kent vaak een piekbelasting. Daarom rekenen we uw systeem nauwkeurig door. Wanneer de accu leeg is, kunt u de aggregaat automatisch of handmatig starten. Zo benutten we de aggregaat en de brandstof optimaal.

We plaatsen de Groene Generator tussen de aggregaat en de elektriciteitskast. Hij vormt een aanvulling op uw huidige systeem. Het is een modulair concept, dat perfect aan te vullen is met zonne- en windenergie, een schroefasgenerator, dynamo of brandstofcel.

Ik ben nieuwsgierig! Ik wil Lerta Techniek leren kennen.